ABCAT houtrookfilter tegen de uitstoot van uw schoorsteen

Hebben uw buren geklaagd over de uitstoot van uw schoorsteen en wilt u hier iets aan doen? Dan kunt u hier nu iets aan doen door een ABCAT houtrookfilter te plaatsen in uw schoorsteen kanaal.

Wat is een ABCAT houtrookfilter?

ABCAT houtrookfilter afbeelding

Een houtrookfilter is een katalysator voor uw houtkachel. Het filter is een soort schoorsteenklep die u open en dicht kunt zetten. Het ABCAT houtrookfilter dient boven of achter uw houtkachel geplaatst te worden in de kachelpijp van de houtkachel. Deze dient er voor om de kleine onverbrande deeltjes op te vangen zodat deze niet meer boven uit uw schoorsteen komen. Het filter werkt al bij een temperatuur van 100 graden maar werkt het beste als de houtkachel een temperatuur behaald tussen de 300 en 350 graden. Het filter kunt u zelf eenvoudig schoonmaken door deze af te spoelen of uit te kloppen als de natuurlijke trek minder wordt. Helaas is dit filter niet te gebruiken bij openhaarden.

Heeft een houtrookfilter nut?

Doordat het ABCAT houtrookfilter de onverbrande deeltjes opvangt zullen deze niet meer boven uit uw schoorsteen komen en dus zorgen voor minder uitstoot.
De uitstoot van PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof)  kunnen met dit filter tot wel 96% verminderd worden. Let wel op dat u nog steeds op de juiste manier moet stoken en een hoog rendement houtkachel moet bezitten.

Verschillende kachelpijp diameters

Een ABCAT rookfilter kunt u laten plaatsen in uw kachelpijp als deze een diameter heeft van 125, 150, 180 en 200mm.

Installeren houtrookfilter

Als u interesse heeft in een ABCAT houtrookfilter kunt u zich natuurlijk door ons laten adviseren en natuurlijk kunnen wij deze voor u leveren en installeren. D. Veggelers Sfeerverwarming V.O.F.