Beveiligingsmaatregelen voor in je woning

Mensen besteden veel aandacht aan de inrichting van hun woning. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een woonkamer, waarbij je de mogelijkheid hebt om verschillende sfeerelementen aan je interieur toe te voegen. Een sfeerhaard is hier een goed voorbeeld van! Er zijn op internet tal van verschillende soorten sfeerhaarden te bestellen, die ieder hun eigen charme hebben.

Houd er rekening mee dat je naast de aandacht die je aan het interieur in huis besteedt, ook aan de beveiliging van je woning moet denken. Raadpleeg een slotenmaker uit Mechelen, Antwerpen of een plek bij jou in de buurt voor handige tips. In dit artikel geven we een aantal van deze tips.

Beveiligingssystemen voor in huis

Een van de manieren om je woning te beveiligen tegen ongewenste gasten, is het gebruik van een alarminstallatie. Een alarminstallatie kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een bewegingssensor met magneetcontacten. Op deze manier houd je inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur. Het fijne aan magneetcontacten is dat dit beveiligingselement buiten het zicht van gasten valt. Zo valt niet direct op dat je een alarmsysteem geïnstalleerd hebt in huis.

Goede sloten laten plaatsen

Ook niet onbelangrijk is het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld bij voorkeur voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie. Ook de SKG-beoordeling van een slot zegt iets over de kwaliteit van de sloten. Des te beter de SKG-beoordeling is, des te groter is ook de vertragende werking die het slot heeft. Een slotenmaker kan je helpen bij het installeren van nieuwe sloten op ramen en deuren. Door een slotenmaker in te schakelen is de kans op beschadigingen aan je kozijnen minimaal.