Tips om gezellige avonden te beleven in je tuin
Zodra je vrienden aanschuiven voor het eten, wordt het gegarandeerd een leuke avond. Nu de zomer voor de deur staat, wil je er graag in de tuin een feestelijke  bijeenkomst van maken. Misschien heeft deze nog niet de uitstraling die je voor ogen hebt. Ook daar kun je een plek creëren die in het teken staat van sfeer en gezelligheid.

Hoe zorg je hiervoor?
Wanneer je tot in de late uurtjes buiten wilt zitten, is wat warmte vaak meer dan welkom. In de avond wordt het immers frisser. Met een tuinhaard kun je ervoor zorgen dat je nog lang bij kunt kletsen in de buitenlucht. Je hoeft geen voorraad dekens gereed te leggen en niemand hoeft naar binnen te vluchten. Het is wel belangrijk om je hier vooraf goed over te laten informeren, zodat je kiest voor een haard die geschikt is voor je woning. Hiermee verklein je het risico op een brand aanzienlijk.

Naast de tuinhaard is een buitenkeuken, welke vaak voorzien is van werkbladen, handig en sfeervol. Je hoeft dan niet steeds naar binnen om hapjes en drankjes te halen voor je gasten. Klets lekker verder terwijl je gerechten klaarmaakt met de eyecatcher van je tuin.

Sfeer en warmte in de tuin
Na de maaltijd ga je samen zitten bij het vuur. Sfeer en warmte heb je voor een groot deel al doorgetrokken naar de tuin, het roept dat thuisgevoel op. De omgeving nog gezelliger maken kan als volgt: voeg decoratie toe zoals kaarsen, kussens, bloemen en planten. Ook met verlichting zorg je voor meer sfeer. Hang bijvoorbeeld lampen op in de buurt van de haard en zet er een aantal neer bij de eettafel.

Zo is het dus mogelijk om de gezelligheid die je binnen vaak ervaart, ook in de tuin naar voren te laten komen. Dat kan al met enkele aanpassingen in het interieur. Zou je graag een tuinhaard willen maar weet je nog niet helemaal zeker hoe je het beste te werk kunt gaan? Wij staan altijd voor je klaar om advies op maat te geven.