Zit er warm en gezellig bij in de winter
De ramen zijn beslagen, je komt de deur niet meer uit zonder handschoenen, en er schiet een rilling door je lijf zodra je de drempel over stapt. Het is winter. En als het winter is heb je behoefte aan warmte. Een goede reden om het thuis zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken.

Hoe maak je het gezellig?
Er zijn vele manieren om een formidabele inrichting tot stand te brengen. Zo kun je met lampen, lichte tinten en een knetterend vuurtje je woning al een flinke boost geven. Leg bijvoorbeeld een schapenkleed voor de houtkachel, waar je tevens extra warmte voor je voeten zult vinden. In de woonkamer staat sfeerverlichting erg mooi: bij voorkeur een warme lichtkleur met dimfunctie.

Maar niet alleen het oog wil wat. Bepaalde geuren roepen direct een aangenaam gevoel op. Een voorbeeld hiervan is brandhout uit een kachel, de geur die ook kan worden opgeroepen met kaarsen of wierrook.

Aankoop houtkachel: waar moet je op letten?
Het zou zomaar kunnen dat je nog helemaal geen houtkachel hebt, maar wel overweegt om er een aan te schaffen. Meer warmte en meer gezelligheid, dat haal je er zeker mee in huis. Houd wel rekening met de volgende zaken: type en budget, vermogen, afvoerkanaal, het doel, isolatie van je woning en de plek waar de kachel straks komt te staan. Dit zijn enkele voorbeelden.

Natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken, en daar zijn wij nu juist voor! Alleen met de juiste aankoop haal je de warmte en gezelligheid in huis waar je naar op zoek bent, zeker in de winter.

Perfecte sfeer
Overigens kan het een leuk idee zijn om het in de tuin ook gezellig en warm te maken. Dit kan onder meer met een hot-tub. Als je deze in de buurt van je huis plaatst, hoef je maar een klein stukje door de kou. Vervolgens zit je lekker in een warm bad dat ook nog eens prachtig staat in je tuin. En je kunt er met meerdere mensen tegelijk gebruik van maken. Dat is vast fantastisch aan het einde van een drukke werkdag.      

Het is avond. Je steekt de sleutel opnieuw in het slot en opent de voordeur; de eerste werkdag zit er weer op. Onmiddelijk plof je neer op de bank om jezelf te warmen aan het speelse vuur van de houtkachel. Of je kiest ervoor om naar de achtertuin te lopen en in de hot-tub te springen.