Tips om het installeren van een alarmsysteem te kunnen vermijden

Woningen kunnen op verschillende manieren beveiligd worden. Een goede woningbeveiliging begint vaak bij het installeren van sloten op ramen en deuren. Met sloten kun je de kans dat inbrekers binnen je woning weten te komen verkleinen. Goede sloten alleen zijn vaak echter niet voldoende! Eenmaal binnen is er immers niet meer wat de inbrekers tegenhoudt. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, in het bijzonder wanneer je ten tijde van de inbraak in je huis aanwezig bent. Reden genoeg om ook naar alternatieven te kijken voor het voorkomen van inbraken.

Wil je direct inbraakbeveiliging in Almere laten installeren? Schakel in dat geval de slotenmaker in, die we voor het schrijven van dit artikel spraken. Ook voor het vervangen van bestaande sloten kun je bij deze slotenmaker terecht.

Maak gebruik van dummycamera’s aan je gevel

Een alarmsysteem installeren kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Dit maakt dat woningbezoekers vaak naar mogelijkheden zoeken om deze klus te ontwijken. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het gebruik van dummycamera’s. Deze dummycamera’s zijn niet echt, maar lijken dat wel! Dit kan inbrekers op voorhand afschrikken. Inbrekers willen immers niet gefilmd worden, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgepakt op een later moment. Dummycamera’s zijn bij verschillende hobby- en bouwwinkels te koop.

Hulp bij de installatie van een alarmsysteem

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van dummycamera’s, kun je ook de hulp van een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker kan een risicoanalyse van je woning maken, op basis waarvan een alarmsysteem kan worden samengesteld. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Tijdens het maken van de risicoanalyse van je woning worden alle beveiligingsrisico’s in kaart gebracht. Denk aan een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp, een deur uit het zicht van voorbijgangers en omwonenden, enzovoorts.