Tips voor een sfeervolle woonkamer

Eens in de zoveel tijd is het leuk om de woonkamer onder handen te nemen. Een frisse look die weer helemaal up-to-date is aan de huidige tijd. Tegenwoordig is een abstracte stijl steeds populairder aan het worden, echter moet je er bij deze stijl voor waken dat het niet ten kosten gaat van de sfeer in de woonkamer. Wanneer je namelijk in het abstracte doorslaat, kan het erg kil aanvoelen. Gelukkig kan je dit met enkele makkelijke aanpassingen voorkomen. Hoe? Dat leggen we je uit in dit artikel!

Accessoires

Maak gebruik van leuke accessoires in de woonkamer en wees niet bang om hier kleuren bij de gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens. Gekleurde kussens mogen best een beetje opvallen, dus wees hier zeker niet zuinig in! Maak verder gebruik van grote objecten. Liever een groot object dan tien kleine. Een haard kan hier heel goed uitkomst in bieden. Een haard geeft namelijk al snel een vertrouwlijk en knus gevoel. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan met het gezin ’s avonds met warme chocolademelk voor de haard te zitten!

Aankleden van de muren

Ook met de muren kan je veel kanten op. Want momenteel helemaal in is, is het gebruik van wandpanelen. Denk bijvoorbeeld aan een paneel met natuurstenen. De stenen zijn in feite op een paneel geplakt, waardoor je enkel nog het paneel hoeft te bevestigen. Haal je eigen rotswand in huis! Wat tegenwoordig ook veel wordt toegepast, is het laten afwijken van één bepaalde wand in de woonkamer. Deze want kan je bijvoorbeeld een andere kleur geven dan de rest van de muren. Wanneer wit de basis kleur is van alle muren, verf dan bijvoorbeeld aan klein muurtje blauw. Uiteraard kan je ook behang kopen om de muur aan te kleden, kies bijvoorbeeld voor een patroon met een achtergrondkleur dat in contrast is met de rest van de muren.