Veilig verbouwen aan je woning

Wanneer je een sfeerhaard in huis wilt gebruiken zal je een aantal kleine verbouwingen uit moeten voeren. Zo moet er een aansluiting op de gasleiding zijn in huis, zal er voldoende ruimte gecreëerd moeten worden voor het plaatsen van de gashaard, enzovoorts. In veel gevallen kiest men ervoor om deze kleine verbouwingen aan een vakman over te laten. Zo is de kans op fouten het kleinst! Je kunt er ook voor kiezen om de verbouwing zelf uit te voeren, al is daar enige kennis en ervaring voor vereist. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid op deze verbouwingen, voordat je de sfeerhaard in huis plaatst.

Een cursus volgen voor verbouwingen

Een van de mogelijkheden die je hebt als je de verbouwingen zelf wilt uitvoeren, is het volgen van een cursus. Een cursus NEN 1010 volgen kan bijvoorbeeld raadzaam zijn om te leren omgaan met gasleidingen, elektriciteitskabels en verschillende elektrische gereedschappen. Tijdens de cursus leer je wat je met deze gereedschappen kunt, hoe je ze moet gebruiken en wanneer je ze goed van pas komen. Deze kennis heb je nodig om de sfeerhaard op een juiste manier aan te kunnen sluiten. Ook voor verschillende andere kleine verbouwingen in huis komt deze kennis goed van pas.

Online naar instructievideo’s zoeken

Mocht je het volgen van een dergelijke cursus niet nodig achten, dan kun je er ook voor kiezen om op internet naar stappenplannen en instructievideo’s te zoeken. Er zijn verschillende websites waarop dergelijke stappenplannen gedeeld worden. In een stappenplan wordt stap voor stap beschreven hoe je een gasleiding aan kunt leggen, hoe je een muur kunt slopen voor de sfeerhaard, enzovoorts. Houd er rekening mee dat er in deze stappenplannen nauwelijks gesproken wordt over de fouten die je hierbij kunt maken. Zo loop je mogelijk alsnog tegen problemen aan!