Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om woningen binnen te dringen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden! Denk je eens in dat je gezin wordt opgeschrikt door gewelddadige inbrekers. Om dergelijke situaties te voorkomen is het sterk aan te raden om je woning van de juiste beveiliging te voorzien. Niet iedereen vindt het een fijn idee om beveiligingscomponenten in huis op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor in de woonkamer. De woonkamer moet een gezellige plek zijn, in plaats van een goed beveiligde ruimte met zichtbare beveiligingscomponenten.

Tip: maak je ruimte gezelliger door gebruik te maken van een sfeerhaard in huis! Een sfeerhaard trekt de aandacht van mensen weg bij de beveiligingscomponenten in je ruimtes.

Een beveiligingsplan samenstellen

Om je woning op een goede manier te kunnen beveiligen, is het sterk aan te raden om vooraf een risicoanalyse te laten maken. Een slotenmaker kan je hierbij helpen! De professionele slotenmaker uit Gent vertelde ons hier meer over. Deze slotenmaker loopt een woning bij het maken van een risicoanalyse na op de aanwezigheid van verschillende soorten risico’s. Denk aan ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp, een deur met verouderde sloten, enzovoorts. Op basis van deze risicoanalyse kan vervolgens een passend beveiligingsplan worden opgesteld.

Hulp bij het installeren van een alarmsysteem

Het beveiligingsplan voor je woning geeft aan op welke manier je beveiligingsrisico’s kunt verminderen. Denk aan het plaatsen van nieuwe sloten op ramen en deuren, het installeren van een compleet alarmsysteem, enzovoorts. Laat dergelijke beveiligingscomponenten door een specialist installeren, net zoals je dit ook bij een sfeerhaard zou laten doen. Zo weet je zeker dat de beveiligingscomponenten op de juiste wijze geïnstalleerd worden en de kans op beschadigingen minimaal is. Beschadigingen kunnen aan de sloten en kozijnen ontstaan.