Voorkom een woninginbraak

Je interieur bestaat uit tal van waardevolle elementen! Denk aan de luxe bank, de gezellige sfeerhaard en natuurlijk je mooie televisie. Dit maakt dat woningen geliefde doelwitten zijn onder inbrekers. Zij proberen een deel van deze interieurelementen mee te nemen en vervolgens elders te voorkomen. Tijdens een inbraak gebruiken inbrekers steeds meer en steeds vaker geweld, wat het volgens een betrouwbare slotenmaker uit Hasselt steeds belangrijker maakt om je woning op de juiste wijze te beveiligen.

Reden genoeg om niet alleen op de gezelligheid in huis te letten met een gas- of sfeerhaard, maar ook goed naar de beveiliging van ramen en deuren te kijken. In dit artikel geven we je enkele tips!

Goede sloten voor ramen en deuren

Inbrekers houd je buiten de deur met goede sloten op ramen en deuren. Vaak worden deuren voorzien van cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Aan het beveiligen van ramen wordt echter veel minder aandacht besteed. Dit brengt risico’s met zich mee, omdat zeker de ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak makkelijk open te breken zijn. Voor het beveiligen van ramen kun je gebruik maken van bijzetsloten. Dit type slot kun je kopen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn.

Zorg voor verlichting in huis

Met een sfeerhaard heb je altijd licht in huis, als je de sfeerhaard tenminste aan hebt staan. Dit is sterk aan te raden, want zo weten inbrekers dat er mensen thuis zijn. Mocht je zelf niet thuis zijn, dan kun je een klein lampje laten branden. Zo is een sfeerhaard niet alleen ontzettend gezellig, maar dient het ook een praktisch doel! Zorg er daarbij voor dat waardevolle spullen uit de buurt van ramen worden gelegd. Waardevolle spullen die in het zicht van inbrekers liggen kunnen een trigger zijn om bij je in te breken.