Waar kan ik een loodgieter voor inschakelen?

Het inrichten van een woning is doorgaans geen eenvoudige klus. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste meubels voor verschillende ruimtes, het op de juiste wijze aansluiten van de leidingen en elektriciteitskabels in huis, enzovoorts. Daarbij heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een sfeerhaard uit ons assortiment in je woning te laten plaatsen! Het is sterk aan te raden om het installeren van een sfeerhaard aan een professional over te laten. Dit is zelfs bij wet verplicht! Door een professional in te schakelen wordt voorkomen dat de sfeerhaard op een verkeerde, onveilige manier wordt aangesloten. Dit zou vergaande gevolgen kunnen hebben.

Gasleidingen aan laten leggen in huis

Voordat de sfeerhaard kan worden aangesloten, zal er een gasleiding moeten worden aangelegd. Wij spraken met een ervaren loodgieter, die ons meer kon vertellen over de taken die een loodgieter hierbij op zich kan nemen. Zo kan een loodgieter uit Zoetermeer je helpen bij het aansluiten van de gasleiding op het bestaande leidingnetwerk in huis. Het aansluiten van de gasleidingen zou je zelf mogen doen, maar dit is vaak niet eenvoudig. Daarbij kan een verkeerd aangesloten gasleiding ernstige gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een gaslekkage in huis als gevolg van speling tussen twee leidingstukken.

Tip: zoek vooraf een uitgebreide instructievideo op internet op, voordat je een gaslelding zelf aanlegt.

Een gaslekkage laten verhelpen

Mocht je een sterke gaslucht in huis ruiken, dan kan dit het gevolg zijn van een gaslekkage binnen je woning. Het is sterk aan te raden om in dit geval direct hulp van een loodgieter bij jou in de buurt in te schakelen, om de gaslekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Zet daarnaast ramen en deuren open om de gaslucht te laten vervliegen. Zo kun je een koolmonoxidevergiftiging of kleine explosies in huis voorkomen. Een gaslekkage kan verschillende oorzaken hebben, die niet per definitie bij de gashaard hoeven te liggen.