Waarom je de sloten in je woning up-to-date dient te houden

Een goede beveiliging van je woning is essentieel. Je wilt de kans op een inbraak in huis immers zo klein mogelijk maken! Er zijn verschillende aspecten om op te letten bij het beveiligen van woningen. Goede sloten alleen zijn bijvoorbeeld niet voldoende om de kans op een inbraak te minimaliseren. Overweeg ook eens om een alarmsysteem in huis te laten installeren. Sloten maken de kans op een inbraak weliswaar kleiner, maar bieden geen weerstand meer als inbrekers eenmaal binnen je woning zijn. Op dat moment kan een alarmsysteem het overnemen.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een ervaren slotenmaker uit Amstelveen. Hang- en sluitwerk vernieuwen in Amstelveen is een klus die deze slotenmaker zeer geregeld voor mensen uitvoert.

Ontwikkelingen op het gebied van sloten

Sloten worden voortdurend vernieuwd, om bestand te zijn tegen de laatste vormen van inbraak in woningen. Zo maakte men voorheen vaak gebruik van tweepuntsloten, die logischerwijs op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Tegenwoordig kiest men echter steeds vaker voor driepuntsloten. Driepuntsloten bieden meer weerstand, waardoor het een inbreker meer tijd kost om de deur open te breken. Dit maakt de kans groter dat een inbreker wordt opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Anti-kerntrekcilinder in je slot gebruiken

Kerntrekken is momenteel een van de meest voorkomende vormen van inbraak. Bij het kerntrekken wordt er een schroef in de cilinder van het slot gedraaid, waarna de cilinder met een klauwhamer uit het slot getrokken kan worden. De deur is vervolgens eenvoudig te openen. Het toont aan hoe belangrijk het is om sloten up-to-date te houden. Tegenwoordig zijn vrijwel alle sloten van een anti-kerntrekcilinder voorzien.

Tip: plaats in de kier tussen de deur en deurpost een anti-inbraakstrip. Met deze strip voorkom je dat inbrekers de deur met een koevoet of breekijzer open kunnen breken.